Werkwijze

Na ons eerste telefonische contact, dan wel contact via de mail vraag ik je een eetdagboek bij te houden. Dit kan ik je reeds voor de eerste afspraak mailen, maar we kunnen ook tijdens de eerste afspraak gezamenlijk doornemen wat je zoal eet en drinkt, op welke tijdstippen enz. De bedoeling hiervan is om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van je persoonlijk eet- en leefpatroon.

 

Persoonsgegevens / levensstijl

 

Tijdens de eerste afspraak noteer ik persoonlijke gegevens van je.

Samengevat vraag ik je naar

- je eetgedrag

- je leefomstandigheden

- of je veel/weinig doet aan sport / beweging

- of je vaker diëten hebt gevolgd

- of je allergieën voor bepaald voedsel hebt

- of er sprake is van ziektes of beperkingen die je mate van bewegen in de weg kunnen staan

enz.

 

Kun je altijd bij mij terecht ?

 

Wanneer er sprake is van ziektes, die met de spijsvertering en stofwisseling te maken hebben, mag ik je als gewichtsconsulent niet adviseren en zal ik je (via de huisarts) doorverwijzen naar een diëtist. 

En mocht er andere problematiek in jouw leven spelen, die jouw afvallen in de weg staat, dan kan ik je eventueel bijstaan als lifecoach en budgetcoach via mijn bedrijf www.hulpenadviesnoordenveld.nl 

 

Meetgegevens

 

Verder ga ik een aantal basisgegevens van je vastleggen, die de beginsituatie weergeven.

- ik meet je lengte

- ik stel je gewicht vast

- ik stel je vet- en spierpercentage vast met behulp van een speciale weegschaal

 

Plan van aanpak!

 

Daarna stel ik samen met je een plan op welk gewicht je wilt bereiken en maak ik een berekening hoeveel kilocalorieën per dag nodig zijn om je streefgewicht te bereiken. Uiteraard kijken we hierbij naar de haalbaarheid en welke aanpak het beste is. Meestal kom je tot de conclusie dat je véél meer mag eten, dan je had verwacht!

 

Evaluatie

 

Tussentijds kan het plan altijd bijgesteld worden en zal ook geëvalueerd worden of het streefgewicht hierdoor bereikt wordt. 

Tijdens onze laatste afspraak ga ik met je bekijken hoe één en ander richting de toekomst voortgezet kan worden.

 

Het is fijn uiteindelijk je streefgewicht te bereiken, maar realiseer je, dat er altijd terugval kan zijn. Gewicht verliezen is een kwestie van een stapje vooruit en soms ook een stapje terug! Bedenk dan hierbij: dit hoort bij het proces van veranderen! Het is niet erg soms opnieuw advies en ondersteuning te vragen!

 

 

 TERUG